- تاریخ : ۱۴۰۴/۰۱/۳۰ ساعت : ۱۲:۰۴:۳۴
- کد خبر 20180
- پرینت
true
false
true
false
false
false
true
false
true

تهدیدهای تعرفهای دولت ترامپ که باعث کاهش شدید قیمت نفت شده است رشد و صادرات نفت آمریکا را تهدید میکند.
به گزارش منشور اقتصاد- دولت ترامپ اصرار دارد که شیل آمریکا از قیمتهای پایینتر نفت جان سالم به در خواهد برد و میتواند به خوبی فعالیت کند و در سطح قیمت فعلی حدود ۶۰ دلار در هر بشکه و حتی پایینتر وست تگزاس اینترمدیت، به خوبی عمل کند. اما صنعت انرژی آمریکا متقاعد نشده است. در حالیکه بیانیههای عمومی لابی کنندگان نفت و تولیدکنندگان نفت، از تسهیل مقررات و فرآیندهای مجوز توسط دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا استقبال میکنند، مدیران اجرایی در خفا، از هدف دولت برای کاهش قیمت نفت به ۵۰ دلار در هر بشکه عصبانی هستند.
از سوی دیگر، هرج و مرج تجاری و تعرفهای در بازارها که به دلیل تعرفههای ترامپ، توقف تعرفهها و معافیت های تعرفهای ایجاد شده، قیمت نفت را کاهش داده است، زیرا این باور شکل گرفته که احتمال وقوع رکود و کاهش تقاضا برای انرژی وجود دارد.
مازاد تجارت نفت آمریکا ضعیف شد
با کاهش بیش از ۱۵ درصدی قیمت نفت نسبت به سال گذشته، صادرات نفت آمریکا ممکن است قیمتهای پایین تری برای صادرات داشته باشد. این امر ارزش مطلق مازاد تجارت نفت آمریکا را که با افزایش تولید نفت در دوران انقلاب شیل ایجاد شد، کاهش میدهد. قبل از رونق شیل در دهه ۲۰۱۰، آمریکا در تجارت نفت با کسری مواجه بود و در مقایسه با صادرات نفت خام و فرآورده های نفتی، نفت بیشتری وارد میکرد. انقلاب شیل، موقعیت تجاری را برای آمریکا، به مازاد تبدیل کرد و آمریکا از سال ۲۰۲۰، هر سال یک صادرکننده بزرگ نفت بوده است.
سیاست های تعرفهای ترامپ که قیمت نفت را کاهش داد و احتمال رکود را بالا برد، مازاد تجارت نفت آمریکا را ضعیف میکند. این یک نتیجه مطلوب برای دولتی نیست که بر رفع کسری های تجاری متمرکز است. تجارت نفت و انرژی، در واقع، یکی از معدود بخش هایی است که آمریکا در آن، سالانه دهها میلیارد دلار مازاد تجاری دارد.
حتی اگر اتحادیه اروپا، ژاپن و کره جنوبی متعهد شوند که گاز طبیعی مایع (الانجی) و نفت بیشتری از آمریکا بخرند و در واقع بخرند، بخشی از دستاوردها ممکن است در صورت بروز رکود جهانی، با قیمتهای ضعیف و تقاضای پایین تر برای انرژی جبران شود. تقاضای ضعیفتر جهانی برای نفت و گاز، از افزایش تولید نفت آمریکا حمایت نمیکند و برای پروژههای صادراتی الانجی آینده که نیازمند تعهدات محکم برای تصمیمگیری نهایی برای سرمایهگذاری هستند، نوید خوبی نمیدهد.
رابرت یاوگر، مدیر بخش آتی بانک سرمایه گذاری «میزوهو امریکاس»، به وال استریت ژورنال گفت: شما ادعا میکنید که صنعت انرژی عزیز برنامه اقتصادی شماست و زندگی را بسیار سخت کردید.
رشد شیل آمریکا در معرض خطر
سپس این مسئله مطرح میشود که چگونه آمریکا میتواند تولید را حفظ کند تا در موقعیت خود به عنوان ابرقدرت صادرات انرژی که در چند سال گذشته داشته است، بماند. کریس رایت، وزیر انرژی آمریکا و رئیس سابق شرکت فراکینگ «لیبرتی انرژی»، همچنان نسبت به تولید نفت آمریکا خوش بین بوده و بر این باور است که این صنعت نه تنها زنده خواهد ماند، بلکه حتی با نفت ۶۰ دلار یا کمتر نیز رشد خواهد کرد.
با این حال، صنعت التماس میکند که متفاوت باشد؛ حداقل این چیزی است که مدیران اجرایی در مارس، به طور ناشناس در نظرسنجی انرژی فدرال رزرو دالاس برای سه ماهه اول نوشتند.
مدیر یک شرکت اکتشاف و تولید نفت گفت: سلطه انرژی آمریکا و نفت ۵۰ دلار در هر بشکه، با هم مغایرت دارند. در قیمت ۵۰ دلار هر بشکه نفت، تولید نفت آمریکا بلافاصله و احتمالا به میزان قابل توجهی، کاهش خواهد یافت.
یکی دیگر از مدیران اجرایی حتی با صراحت بیشتری گفت: آشفتگی دولت، فاجعه ای برای بازارهای کالاست. شعار «حفاری کن عزیزم، حفاری کن» چیزی بیش از یک افسانه و شعار تجمعات پوپولیستی نیست. پیش بینی سیاست تعرفهای برای ما غیرممکن است و هدف مشخصی ندارد. ما ثبات بیشتری میخواهیم.
ثبات در دو هفته گذشته، دورترین فاصله ممکن را با بازار نفت داشته است. ثبات ممکن است کلیدواژه اوپک برای «قیمت نسبتا بالای نفت» باشد، اما برای سرمایه گذاری سرمایه و تصمیمات حفاری در نفت شیل آمریکا نیز بسیار مهم است. بدون هیچ گونه اطمینانی در مورد هزینه حفاری چاه ها از جمله قیمت فولاد، تولیدکنندگان در بودجه بندی و حفظ پرداخت سود سهامداران در سطوح فعلی، با مشکل مواجه هستند.
بر اساس برآوردهای شرکت تحقیقاتی «ریستاد انرژی»، هزینههای حفاری و شرکتها شامل سود سهام و بدهیهای خدماتی، قیمت سر به سر ۶۲.۵۰ دلار هر بشکه وست تگزاس اینترمدیت را برای فعالیت جدید در سال ۲۰۲۵، ایجاب میکند.
بر اساس نظرسنجی انرژی فدرال رزرو دالاس، مدیران شرکتهای آمریکایی فکر میکنند که به طور متوسط به قیمت ۶۵ دلار در هر بشکه برای حفر یک چاه جدید در سال جاری نیاز دارند. قیمت نفت وست تگزاس اینترمدیت هفته گذشته به زیر این سطح کاهش یافت و تا روز پنجشنبه، به ۶۴ دلار رسید.
اگر رشد تقاضای جهانی برای نفت با تضعیف اقتصادها در بحبوحه هرج و مرج تجارت و تعرفه، کاهش یابد، ممکن است قیمتها افت بیشتری پیدا کنند. حتی اوپک که در بین موسسات پیشبینیکننده، صعودیترین پیش بینی را در زمینه رشد تقاضای نفتی داشته است، به تازگی تخمین رشد تقاضا برای نفت در سالهای ۲۰۲۵ و ۲۰۲۶ را کاهش داده است. اوپک در گزارش ماهانه اش، اعلام کرد که رشد تقاضای جهانی نفت را به میزان ۱.۳ میلیون بشکه در روز در هر یک از سالهای ۲۰۲۵ و ۲۰۲۶ پیش بینی میکند که ۱۵۰ هزار بشکه در روز کمتر از برآوردهای قبلی برای هر یک از این دو سال است.
پیش بینی بسیار صعودی اوپک، دو تا سه برابر بیشتر از برآوردهای بانک های بزرگ وال استریت از رشد تقاضا برای نفت است.
بر اساس گزارش اویل پرایس، اوپک پس از سالها حمایت از قیمتهای نفت از طریق محدودیت داوطلبانه تولید، همچنین به دنبال به دست آوردن مجدد سهم بازار به قیمت آسیب دیدن نفت شیل آمریکا خواهد بود. در این زمینه، تعرفههای دولت آمریکا و عدم اطمینان آنها برای تولیدکنندگان آمریکایی، برنامه تسلط انرژی آمریکا را تضعیف میکند.
false
false
false
false