×
اطلاعات تماس
سرویس ها
true
true

خبر فوری

false
false
true
افزایش تولید نفت اوپک پلاس به رهبری عربستان؛ قیمت‌ها تحت فشار نزولی

عربستان سعودی با هدایت اوپک پلاس، طی سه ماه اخیر عرضه نفت را ۴۱۱ هزار بشکه در روز افزایش داده و حالا این گروه در حال بررسی افزایش تولید بیشتر برای ماه اوت است؛ اقدامی که قیمت نفت را کاهش داده و سهم بازار اوپک پلاس را افزایش می‌دهد، اما ریسک مازاد عرضه را بالا برده است.

به گزارش منشور اقتصاد- عربستان سعودی، اوپک را برای افزایش عرضه به میزان ۴۱۱ هزار بشکه در روز در طول سه ماه گذشته هدایت کرده و این گروه اکنون در حال بررسی افزایش تولید حتی بزرگتری در ماه اوت است.

این استراتژی قاطع که به این گروه اجازه می‌دهد سهم بازار را از تولیدکنندگان غیر اوپک پلاس پس بگیرد، در حالی دنبال می‌شود که ریسک عرضه بیش از حد جهانی، می‌تواند قیمت‌ها را بیشتر تحت فشار نزولی قرار دهد. کاهش اخیر قیمت نفت، پیروزی برای دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا است که قیمت‌های پایین‌تر را راهی برای کاهش هزینه‌های مصرف‌کنندگان آسیب‌دیده از تورم می‌داند.

به گفته یکی از نمایندگان اوپک پلاس، هشت عضو کلیدی این گروه، اکنون در حال بررسی افزایش بیش از ۵۰۰ هزار بشکه در روز تولید هستند. این امر به اوپک پلاس اجازه می‌دهد تا بازگشت ۲.۲ میلیون بشکه در روز از تولید فریز شده را تا سپتامبر، زودتر از آنچه در ابتدا برنامه‌ریزی شده بود، تکمیل کند.

قیمت آتی نفت برنت، در معاملات روز جمعه بازار لندن، نزدیک به ۶۸ دلار در هر بشکه بود که ۱۳ درصد کاهش در دو هفته گذشته را نشان می‌دهد.

هری چیلینگوریان، رئیس گروه تحقیقات در گروه اونیکس کپیتال، گفت: با توجه به اینکه اوپک پلاس به جای استراتژی دفاع از قیمت، به سمت دفاع از سهم بازار تغییر مسیر داده است، ممکن است حفظ کاهش داوطلبانه فرضی بی‌معنی باشد. بهتر است سریع‌تر به آن پایان دهد.

اوپک و شرکایش پس از سال‌ها محدودیت داوطلبانه تولید، از آوریل، به بازگشایی شیرهای نفت روی آورده‌اند که این امر معامله‌گران نفت را غافلگیر کرده و سوالاتی را در مورد استراتژی بلندمدت این گروه مطرح کرده است. کنفرانس ویدیویی روز شنبه، به دلایل برنامه‌ریزی یک روز جلوتر افتاد.

نمایندگان این گروه، طیف وسیعی از دلایل را برای این تغییر ذکر کردند که شامل تطبیق با اوج تقاضای سوخت در تابستان، مهار تولید بیش از حد توسط برخی از اعضا و بازپس‌گیری سهم بازار از رقبایی مانند تولیدکنندگان شیل آمریکا است. مقامات می‌گویند ریاض به ویژه مشتاق است که تولید متوقف شده را هر چه زودتر از سر بگیرد.

این بشکه‌های اضافی ممکن است مورد استقبال رئیس جمهور آمریکا قرار گیرد که برای حمایت از اقتصاد و مهار تورم در آمریکا، مرتب خواستار قیمت‌های پایین‌تر نفت شده و در عین حال، فدرال رزرو را برای کاهش نرخ بهره تحت فشار قرار داده است. با این حال، افزایش تولید، خطر تشدید مازاد عرضه را به همراه دارد و قیمت‌ها را به سطوحی می‌رساند که می‌تواند تولیدکنندگان را از نظر مالی تحت فشار قرار دهد.

با کاهش تقاضای چین و افزایش تولید در سراسر قاره آمریکا، از آمریکا و گویان گرفته تا کانادا و برزیل، ذخایر جهانی نفت با سرعت حدود یک میلیون بشکه در روز، در حال رشد است.

بر اساس گزارش بلومبرگ، آژانس بین‌المللی انرژی، مازاد قابل توجهی در بازار نفت را در اواخر امسال پیش‌بینی می‌کند. شرکت‌های وال استریت از جمله جی‌پی مورگان چیس و شرکا و گلدمن ساکس پیش‌بینی می‌کنند که قیمت‌ها ممکن است تا سه ماهه چهارم، به ۶۰ دلار در هر بشکه یا کمتر کاهش یابد.

false
false
false
false

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد