×
اطلاعات تماس
سرویس ها
true
true

خبر فوری

false
false
true
امضاء ۵ سند همکاری اقتصادی بین ایران و تاجیکستان

در حاشیه هفدهمین اجلاس همکاری‌های مشترک اقتصادی ایران و تاجیکستان که امروز، ۱۶ اردیبهشت در شیراز برگزار شد چند سند همکاری‌های اقتصادی بین دو کشور به امضاء رسید.

به گزارش منشور اقتصاد-در این نشست پنج سند تفاهم‌ شامل سند کمیسیون مشترک ایران و تاجیکستان، تفاهم همکاری سازمان ملی استاندارد ایران و آژانس استاندارد تاجیکستان، همکاری شرکت فراب با وزارت انرژی و ذخایر آبی تاجیکستان، همکاری ساتراب فارمدگستر پارسیان با انجمن ملی مزارع ماهی جمهوری تاجیکستان و همکاری سازمان سرمایه‌گذاری ایران با اینوست تاجیکستان به امضاء رسید.

وزیر نیرو در این مراسم به بیان مهم‌ترین بخش‌های یادداشت تفاهمی که امروز میان دو کشور به امضاء رسید، پرداخت و گفت: در این یادداشتی که امروز با هدف توسعه روابط تجاری در حوزه خدمات فنی، مهندسی و کالا به امضاء رسید، برای حمایت از تجار و فعالان اقتصادی ایران و تاجیکستان محوری تعیین شده است که در گسترش و تقویت همکاری فی مابین طرفین بسیار مهم است.

عباس علی‌آبادی تصریح کرد: در این یادداشت تفاهم بنا شده است، مشارکت فعالی بین دو طرف در صنعت نساجی ایجاد شده و همچنین در ایجاد بنگاه‌های قاتصادی در صنایع دستی تسهیل شود.

وزیر نیرو ادامه داد: همچنین در این سند برگزاری گردهمایی، سمینارها، کارگاه‌ها و رویدادهای آموزشی هدفمند برای مشارکت تجار و سرمایه‌گذاران دو کشور محوری تعیین شده و بر گسترش روابط و همکاری‌های دو کشور و شناسایی جاذبه‌های دو کشور تأکید شده است که این مسئله از جمله مقدمات برای هر همکاری به ویژه در شرایط حاضر و آینده بسیار مهم است.

به گفته علی‌آبادی، در سند تفاهم مذکور برگزاری دوره‌های آموزشی در زمینه نقشه‌برداری، گمرک، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، کشاورزی و مدیریت منابع آب محوری تعیین شده است.

وی تصریح کرد: همچنین در خصوص ادامه همکاری‌ها در زمینه بانکی، مالی، بهداشت و درمان کار، رفاه و تعاون، راه و شهرسازی، فناوری اطلاعات، کشاروزی، صدور خدمات فنی و مهندسی در زمینه‌های آب و برق، محیط زیست نکات مهمی در سند آمده است که می‌تواند زمینه گسترش همکاری برای دو کشور باشد.

رئیس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و تاجیکستان اظهار کرد: در قالب این تفاهم‌ اعزام متخصان علمی و فنی جمهوری اسلامی ایران به تاجیکستان برای اینکه نیازهای آن کشور احصا شود، فراهم شده است تا بتوانیم از ظرفیت‌های دو کشور استفاده مناسبی داشته باشیم.

وزیر نیرو در پایان ابراز امیدواری کرد که این سند تفاهم‌ها و هفدهمین اجلاس همکاری‌های مشترک اقتصادی ایران و تاجیکستان زمینه‌ای شود تا در اجلاس‌های بعدی بتوانیم قدم‌های جزئی‌تری را برداشته و از کلیات عبور کنیم.

وزیر انرژی و ذخایر آبی تاجیکستان نیز در این نشست با بیان اینکه موضوع سند تفاهم ما در زمینه همکاری‌های فرهنگی، اقتصادی و تجاری مشترک بین ایران و تاجیکستان بود، گفت: همزمان با این اجلاس کارشناسان، متخصصان و مسئولان هر دو کشور جلسات مشترکی برگزار کردند تا بتوانیم مبادی همکاری مشترک را شناسایی، احصاء و معرفی کنیم.

دلیر جمعه ضمن ابراز رضایت از نتایج کمیسیون‌هایی که در حاشیه هفدهمین اجلاس مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و تاجیکستان انجام شد، گفت: امیدواریم این نشست‌ها منجر به ایجاد زمینه‌های استوار برای تحکیم و گسترش همکاری‌های دو جانبه کشورها شود.

وی برخی از موارد سند تفاهم را برشمرد و گفت: در جریان این سند همکاری گفته شده، این امکان به دست آمده است که همکاری‌های متقابل سودمند در بخش‌های تجاری، اقتصادی، سرمایه‌گذاری، علم، تندرستی، گمرک، ساختمان، فرهنگ و… داشته باشیم.

دلیر جمعه امضاء این سند تفاهم را برای تداوم همکاری‌های متقابل دو کشور مهم ارزیابی کرد و گفت: در قالب این اجلاس تفاهم‌نامه‌هایی در بخش اقتصادی نیز صورت گرفته است.

وی در پایان یادآور شد: جلسه مشترک ایران و تاجیکستان درب جدیدی بر روی همکاری‌های اقتصادی، تجارتی، تکنیکی و فرهنگی می‌گشاید و در این زمینه مؤثر خواهد بود.

استاندار فارس نیز در این مراسم ابراز امیدواری کرد که این اجلاس و بیانیه مشترک میان دو کشور، با توجه به مشترکات فرهنگی، تاریخی، دینی و پیوستگی‌های ایران و تاجیکستان، منجر به کارهای عملی و عملیاتی در تمام حوزه‌های مورد بحث و گفت‌وگو شود.

حسینعلی امیری با بیان اینکه ایران و تاجیکستان کشورهایی با فرهنگ مشترک و عضو حوزه نوروز هستند، این مسئله را ظرفیتی برای تداوم همکاری‌های مشترک این دو کشور دانست.

وی اظهار کرد: ما منتظریم تا شاهد اقدامات عملی و اجرایی تفاهم‌نامه امروز باشیم که طبیعتا رونق و پیشرفت اقتصادی دو کشور در حوزه‌های مورد توافق به دنبال خواهد داشت.

false
false
false
false

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد