- تاریخ : ۱۴۰۴/۰۵/۰۲ ساعت : ۱۹:۲۰:۲۳
- کد خبر 27079
- پرینت
true
false
true
false
false
false
true
false
true

خبرگزاریها به نقل از دیپلماتها گزارش دادند که فرانسه، انگلیس و آلمان روز جمعه برای نخستین بار پس از حملات آمریکا و رژیم صهیونیستی به سایتهای هستهای ایران، با مقامات ایرانی در استانبول دیدار خواهند کرد تا میزان آمادگی تهران برای مصالحه و جلوگیری از تحریمها را ارزیابی کنند.
به گزارش منشور اقتصاد- به گزارش خبرگزاریهای غربی، فرانسه، انگلیس و آلمان قرار است روز جمعه برای نخستین بار پس از حملات آمریکا و رژیم صهیونیستی به تأسیسات هستهای ایران، با مقامات ایرانی دیدار مستقیم داشته باشند. هدف این دیدار سنجش میزان آمادگی تهران برای مصالحه به منظور جلوگیری از اعمال تحریمهاست.
این مذاکرات در استانبول برگزار خواهد شد و شامل دیپلماتهای ارشد تروئیکای اروپایی و تیم مذاکرهکننده ایران خواهد بود. پیش از این، آمریکا پنج دور مذاکره با ایران انجام داده بود اما پس از حملات ماه ژوئن، هیچ چشماندازی برای ازسرگیری مذاکرات با واشنگتن وجود ندارد.
دیپلماتهای اروپایی تأکید کردهاند که نیاز به ازسرگیری مذاکرات وجود دارد تا بازرسیهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی از تاسیسات هستهای ایران ادامه یابد و به ضربالاجل ۱۸ اکتبر که زمان انقضای مفاد برجام است، نزدیک نشوند. آنها همچنین خواستار شفافسازی درباره سرنوشت حدود ۴۰۰ کیلوگرم اورانیوم با غنای بالا هستند که پس از حملات ماه گذشته نامشخص مانده است.
وزیر خارجه آلمان تصریح کرده است که آنها مصمم به رسیدن به یک راهحل دیپلماتیک هستند. بر اساس قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل که توافق هستهای ۲۰۱۵ را رسمیت بخشیده، امکان بازگرداندن تحریمهای سازمان ملل علیه ایران (مکانیسم ماشه) قبل از انقضای کامل توافق وجود دارد.
سه کشور اروپایی هشدار دادهاند که اگر توافق جدیدی در خصوص برنامه هستهای حاصل نشود، مکانیسم ماشه را فعال خواهند کرد که به بازگرداندن تمامی تحریمهای قبلی علیه ایران منجر خواهد شد. محور اصلی نشست استانبول، بحث درباره مکانیسم ماشه خواهد بود و کشورهای اروپایی قصد دارند پیشنهاد تمدید ۶ ماهه مهلت فعالسازی این مکانیسم را به ایران ارائه دهند.
در عوض، ایران باید در خصوص مسائل مهمی مانند مذاکرات با واشنگتن و همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی تعهداتی ارائه دهد. معاون وزیر خارجه ایران نیز هشدار داده است که فعالسازی مکانیسم ماشه با واکنش ایران مواجه خواهد شد و گزینه خروج از معاهده عدم اشاعه هستهای (انپیتی) نیز روی میز است.
false
false
false
false