×
اطلاعات تماس
سرویس ها
true
true

خبر فوری

false
false
true
ساماندهی بازار مسکن در دولت سیزدهم؛معرفی ۱۲۰ هزار واحد مسکونی خالی به سازمان مالیاتی

وزارت راه و شهرسازی اعلام کرد: دولت سیزدهم با ایجاد سامانه ثبت رایگان قرارداد موجر و مستاجر در سامانه خودنویس، تکمیل و به‌روز رسانی سامانه ملی املاک و اسکان، اخذ مالیات از خانه‌های خالی، تشکیل دبیرخانه کارگروه تنظیم و کنترل بازار املاک و مستغلات استان‌ها نسبه با ساماندهی بازار مسکن اقدامات موثری انجام داد.

به گزارش منشور اقتصاد، از وزارت راه و شهرسازی، معاونت مسکن و ساختمان این وزارتخانه در گزارشی مهمترین اقدامات انجام شده برای ساماندهی بازار مسکن، زمین و اجاره را تشریح کرد که بر اساس آن ایجاد سامانه ثبت رایگان قرارداد موجر و مستاجر تحت‌عنوان سامانه خودنویس، تکمیل و به‌روز رسانی سامانه ملی املاک و اسکان، اخذ مالیات از خانه‌های خالی، تشکیل دبیرخانه کارگروه تنظیم و کنترل بازار املاک و مستغلات استان‌ها، ساماندهی و مدیریت سکوهای انتشار آگهی املاک مسکونی و پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن از جمله آنهاست.

راه‌اندازی و بهره‌برداری از سامانه ثبت رایگان قرارداد اجاره

سامانه خودنویس با هدف کاهش هزینه‌های واسطه‌گری و کاهش هزینه‌های مالی و غیرمالی معاملات مسکن از طریق ثبت رایگان قراردادهای اجاره توسط متعاملان به نشانی اینترنتی srem.mrud.ir ایجاد و تاکنون بالغ بر ۴۷۲ هزار قرارداد اجاره در آن ثبت شده است.

این سامانه بر مبنای ماده ۱۶۹ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم به عنوان ابزاری برای مدیریت و ایجاد شفافیت در بازار مسکن ایجاد شده و تاکنون بالغ بر ۴۰۰ میلیون رکورد اطلاعاتی دستگاه‌های مختلف در خصوص ویژگی‌های سکونت و مالکیت خانواده‌ها در این سامانه تجمیع شده است.

همچنین، سرپرستان بالغ بر ۵.۸ میلیون خانواده با مراجعه به سامانه مذکور اطلاعات مربوط به سکونت و مالکیت خود را در این سامانه تایید، تکمیل و تصحیح کرده‌اند.

بر اساس اعلام معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی، اقدمات گسترده‌ای برای افزایش مراجعه سرپرستان خانواده‌ها و تکمیل سامانه در حال انجام است تا جایی که این سامانه به عنوان یکی از زیرساخت‌های اصلی سرشماری برخط نفوس و مسکن در کشور مورد استفاده قرار گیرد.

اخذ مالیات از خانه‌های خالی و عرضه ۱۸۲ هزار خانه خالی به بازار مسکن

اخذ این مالیات توسط دولت با رویکرد تنظیم‌گری (نه درآمد زایی) و با هدف مقابله با محتکران مسکن (اشخاصی که تعداد زیادی از خانه‌های در اختیار خود را خالی نگه داشته‌اند) و به تبع آن افزایش عرضه واحدهای مسکونی خالی انجام می‌شود.

معاونت مسکن و ساختمان اعلام کرد: اجرای سیاست اخذ مالیات از خانه‌های خالی، منجر به عرضه ۱۸۲ هزار واحد مسکونی خالی به بازار شده و ۱۲۰ هزار واحد مسکونی خالی نیز برای اخذ مالیات به سازمان امور مالیاتی معرفی شده است.

false
false
false
false

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد