×
اطلاعات تماس
سرویس ها
true
true

خبر فوری

false
false
true
عسل تقلبی را در پاتیل درست می کنند

عضو هیات مدیره صندوق حمایت از توسعه زنبورداری کشور با ابراز نگرانی از وضعیت بازار عسل اعلام کرد: عسل تقلبی به یک صنعت تبدیل شده است و بطور گسترده در بازار عرضه می‌شود.

به گزارش منشور اقتصاد ، احمد قربانی گفت: عسل طبیعی به مایع شیرین و غلیظی اطلاق می‌شود که از شهد گل‌ها و آنزیم‌های ترشح شده از زنبور عسل بدست می‌آید و از طریق فرایند طبیعی جمع‌آوری شهد گل‌ها توسط زنبور تولید می‌شود.

وی افزود: در این فرایند، زنبور با خرطوم خود شهد گل را می‌مکد و در عسلدانش ذخیره می‌کند و پس از تکرار این عمل و افزودن آنزیم به آن، دوباره بوسیله خرطوم، آن را چندین بار در حجره‌‎های قاب عسل تخلیه کرده که در نهایت حاصل آن عسل مرغوب طبیعی است.

قربانی به تفکیک انواع عسل تقلبی پرداخت و گفت: تقلب‌ها شامل سه نوع است، شربت‌های شیرین‌کننده که بعنوان عسل به فروش می‌رسد، عسل‌هایی که بدون وجود زنبور در کارگاه تولید و بصورت پاتیل به بازار عرضه می‌شود و عسل نارس که دارای رطوبت بالا و آنزیم کم است.

وی در باره عسل نارس توضیح داد: این نوع عسل حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد آب و رطوبت دارد و فرایند تولید آن ناقص است، زیرا زنبور نتوانسته است بطور کامل رطوبت را کاهش دهد و آنزیم‌های لازم را اضافه کند.

قربانی با تاکید براینکه تشخیص عسل خالص، تنها در آزمایشگاه انجام می‌شود، گفت: عسل‌های طبیعی از نظر رنگ و بو، متفاوت است و این ویژگی‌ها تحت تأثیر نوع گل، زمان گلدهی و محل رویش گیاه قرار دارد با این حال، تشخیص کیفیت و میزان خلوص عسل، تنها از طریق آزمایش تخصصی ممکن است.

عضو هیات مدیره صندوق حمایت از توسعه زنبورداری همچنین به شایع‌ترین نوع عسل تقلبی در بازار اشاره کرد و افزود: این نوع عسل‌ها، عسل‌های دست‌ساز یا پاتیلی است که با عصاره گیاهان معطر مانند آویشن و شکر تولید می‌شود.

قربانی بر لزوم اصلاح ساختار برای جلوگیری از تولید این نوع عسل و تشکیل موسسات پایش محصول، اتحادیه زنبورداری و صندوق زنبورداران تاکید کرد و گفت: استفاده از هولوگرام بعنوان یک اقدام برای جلوگیری از توزیع عسل تقلبی در بازار ضروریست و همچنین حضور و فعالیت محققان و کارشناسان علمی در دانشگاه‌ها برای شفاف‌سازی این موضوع اهمیت دارد.

false
false
false
false

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد