×
اطلاعات تماس
سرویس ها
true
true

خبر فوری

false
false
true
قالیباف:‌ امنیت جزئی از حقوق اجتماعی شهروندان است

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قدرت در فراجا باید با اجتماعی شدن به اقتدار تبدیل شود، گفت: عملکرد فراجا باید به گونه‌ای باشد که برای خود سرمایه اجتماعی ایجاد کند.

به گزارش منشور اقتصاد-محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در بیست‌وهشتمین همایش سراسری فرماندهان، معاونان و مدیران عالی فراجا که روز شنبه، ۲۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ در مرکز همایش های بین المللی ایران برگزار شد، با تأکید بر تثبیت فرهنگ سازمانی فراجا گفت: امروز، فرهنگ سازمانی در فراجا در تراز انقلاب اسلامی قرار گرفته است. ممکن است لباس‌ها در پلیس‌های مختلف از نظر رنگ متفاوت باشد، اما انسجام سازمانی و روح مشترک، به‌وضوح وجود دارد؛ چه در مرزها، چه در کلانتری‌ها، راهور، آگاهی، پلیس راه یا سایر رده‌های تخصصی، این هویت و فرهنگ مشترک نهادینه شده که این جای شکر دارد.

نگاه نیروی انتظامی به امنیت، فرهنگ‌پایه است

قالیباف در ادامه با اشاره به سیر تحول نیروی انتظامی و تأکید بر اهمیت فرهنگ‌سازی در این مسیر اظهار کرد: باید به گذشته نگاه کنیم و ببینیم چه مسیری را طی کرده‌ایم و امروز چه امانت بزرگی در دستان ماست. امروز یک افسر جدید که وارد دانشگاه پلیس می‌شود، وارد سازمانی می‌شود که امروز با نگاه هوشمندسازی در بخش‌های مختلف به نقطه‌ای جدید رسیده است.

رئیس مجلس با اشاره به آغاز تحولی جدید در نگاه به امنیت، افزود: زمانی نیروی انتظامی وارد موضوعی شد که امنیت را فرهنگ‌پایه تعریف کرد؛ اگر زحمات، خون‌ها و رنج‌هایی که کشیده شد نبود، امروز چنین فرصتی برای تعریف فرهنگ‌پایه از امنیت در فراجا فراهم نمی‌شد. این نقطه آغاز یک تحول بود که نوع نگاه به امنیت را تغییر داد و فرهنگ سازمانی شکل گرفت و پایه‌های اصلی این تحول، در فراجا بنیان گذاشته شد.

وی در ادامه با تأکید بر اینکه باید با همان نگاهی که تا اینجا آمده‌ایم، ادامه مسیر دهیم، گفت: امروز یکی از موضوعات مهم، نهادینه‌سازی روزافزون نگاه فرهنگ‌پایه و امنیت مردم‌پایه است. کسانی که امروز بالای ۴۰ سال سن دارند، این فرهنگ را می‌فهمند اما متولدین دهه ۸۰ و ۹۰ که اکنون جوانان ۲۰ ساله هستند، برداشت متفاوتی دارند لذا باید بتوانیم نگاه خود را به گونه‌ای تنظیم کنیم که آن‌ها نیز این فرهنگ را درک کنند.

وی در ادامه با بیان اینکه قدرت در فراجا باید به اقتدار تبدیل شود، عنوان کرد: این مهم، زمانی امکان پذیر می شود که قدرت، اجتماعی شود. ما با مردم سروکار داریم، مردمی که شامل اقشار مختلف هستند و لذا باید طوری عمل کنیم که سرمایه اجتماعی ایجاد و امنیت را با رعایت حقوق و حرمت مردم تعریف کنیم.

قالیباف با اشاره به ضرورت حفظ کرامت شهروندان، گفت: وقتی فردی دستگیر می‌شود، رعایت حقوق او مهم است؛ حتی اگر آن فرد مجرم باشد. همین رفتارهاست که قدرت را به اقتدار تبدیل کرده، سرمایه اجتماعی تولید می‌کند و در نهایت اعتماد عمومی را به همراه می‌آورد و هیچ سرمایه‌ای بالاتر از اعتماد نیست.

رئیس مجلس در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: امنیت مهم‌ترین زیرساخت هر کشوری است. اگر بخواهیم از انرژی، آب، راه یا هر موضوع دیگری سخن بگوییم، هیچ‌کدام بدون وجود امنیت پایدار، معنا ندارند. امنیت، به‌ویژه امنیت داخلی، محور اصلی ساخت کشور است.

رئیس دستگاه تقنینی کشور در ادامه خاطرنشان کرد: باید طوری رفتار کنیم که نیروی انتظامی در میان همه اقشار و گروه‌های اجتماعی و سازمانی قابل اعتماد باشد و این اعتماد، نیازمند مراقبت و پیگیری مستمر است. امروز که از جنگ ترکیبی و جنگ نرم سخن می‌گوییم، باید بدانیم دشمنان انقلاب و نیروی انتظامی، اقتدار جمهوری اسلامی را هدف قرار داده‌اند و قصد دارند اقتدار پلیس را زیر سؤال ببرند و چهره پلیس را با خشونت معرفی کنند و محبت و مهربانی نیروی انتظامی را ضعف این نیرو نشان دهند و گاهی این نگاه نادرست از زبان کسانی بیان می‌شود که انتظار آن نمی‌رود.

وی اضافه کرد: از یک‌سو پلیس را به خشونت متهم می‌کنند و از سوی دیگر، مدارا و رأفت او را وادادگی می‌نامند اما حقیقت این است که ظرفیت نیروی انتظامی باید در این جنگ نابرابر بروز کند و جایی که باید با اقتدار ظاهر شود، محکم باشد و جایی که نیاز به رأفت و محبت است، آن را به نمایش بگذارد.

امنیت جزئی از حقوق اجتماعی شهروندان است

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنان خود با اشاره به نقش مردم در امنیت، گفت: مشارکت مردم زمانی شکل می‌گیرد که درک درستی از عملکرد فراجا داشته باشند و آن را پلیس جامعه بدانند، نه پلیسی حاکم بر جامعه و این نگاه باید در تمام مأموریت‌ها و اقدامات فراجا مورد توجه قرار گیرد. رفتار مأموران باید با لبخند و احترام واقعی و نه مصنوعی، همراه باشد؛ چرا که امنیت، از حقوق اجتماعی شهروندان است و مسئولیتی مشترک میان مردم و حاکمیت محسوب می‌شود.

قالیباف افزود: در این مسیر باید به چند نکته درونی نیز توجه شود. از بیرون که به مجموعه فراجا نگاه می‌شود، مردم تفاوتی میان بخش‌های مختلف پلیس قائل نیستند و آن را یکپارچه می‌بینند. بنابراین، آموزش، انضباط، یکپارچگی و وحدت باید در سراسر مجموعه فراجا بدرخشد.

رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان با آرزوی توفیق برای نیروهای انتظامی کشور گفت: از خداوند می‌خواهیم که همه ما، در هر جایگاهی که هستیم، خدمت‌گزاری صادق برای مردم و سربازی وفادار برای آرمان‌های انقلاب و اهل بیت(ع) باشیم.

false
false
false
false

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد