×
اطلاعات تماس
سرویس ها
true
true

خبر فوری

false
false
true
کابینه دولت فرانسه درباره ایران تشکیل جلسه داد

منابع مطلع به خبرگزاری رویترز گفتند که مکرون با افزایش نگرانی کشورهای اروپایی درباره روابط ایران-آمریکا، یک جلسه نادر با حضور برخی وزرا و کارشناسان کابینه دولت تشکیل داد.

به گزارش منشور اقتصاد- سه منبع دیپلماتیک گفتند که امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه، امروز (چهارشنبه) وزرای کلیدی و کارشناس‌ها را برای بحث درباره ایران از جمله برنامه هسته‌ای آن در میان تنش‌های فزاینده بین تهران و دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، گرد هم آورد.

خبرگزاری رویترز نوشته چنین جلسه‌ای از کابینه دولت فرانسه که به یک موضوع خاص اختصاص یافته باشد، نادر است و نشان‌دهنده نگرانی فزاینده متحدان اروپایی واشنگتن درباره افزایش تنش‌ها میان تهران و واشنگتن بر سر فعالیت‌های هسته‌ای ایران است.

این رسانه نوشت: فرانسه، انگلیس و آلمان در ماه‌های اخیر تلاش کرده‌اند تا فشار بر ایران را افزایش دهند تا آن را به مذاکره درباره برنامه هسته‌ای خود ترغیب کنند.

آن‌ها چندین دور مذاکره با ایران از جمله در سطح فنی هفته گذشته برگزار کرده‌اند تا زمینه را برای نوعی توافق فراهم کنند. اما دیپلمات‌ها می‌گویند که دولت ترامپ در وهله اول، بر سیاست «کارزار فصار حداکثری» علیه ایران تمرکز کرده و اروپایی‌ها هماهنگی درباره این موضوع را امری پیچیده می‌بینند.

رویترز نوشت: قدرت‌های اروپایی امیدوار بودند که ایران را متقاعد کنند تا مذاکرات جدیدی را برای محدودیت‌های بیشتر بر فعالیت‌های هسته‌ای خود آغاز کند و حداکثر تا ماه اوت به توافقی برسد.

این امر زمان کافی برای تعیین محدودیت‌های جدید برای برنامه هسته‌ای ایران و لغو تحریم‌ها قبل از به پایان رسیدن تاریخ توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ در اکتبر ۲۰۲۵ فراهم می‌کرد.

سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران اخیرا در پی لفاظی‌های رئیس‌جمهور آمریکا درباره فعالیت‌های هسته‌ای آن و ضرورت رسیدن به توافقی در این زمینه گفت: رئیس جمهور ایالات متحده شاید علاقه‌ای به توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ نداشته باشد اما آن توافق متضمن یک تعهد کلیدی از سوی ایران است که همچنان پابرجاست و حتی ایالات متحده – که خارج از توافق است – از آن منتفع شده است.

به گفته عراقچی، «ایران بار دیگر تاکید می‌کند که هیچ‌گاه و تحت هیچ شرایطی به دنبال جستجو، تولید و یا به دست آوردن سلاح هسته‌ای نخواهد بود.»

رئیس دستگاه دیپلماسی ایران طی روزهای اخیر در گفت‌وگویی با «دیوید لمی» همتای انگلیسی خود با اشاره به برگزاری چهار دور گفت‌وگو بین هیات‌های نمایندگی جمهوری اسلامی ایران و سه کشور اروپایی عضو توافق هسته‌ای از برخی تحرکات و مواضع غیرسازنده کشورهای اروپایی و اتحادیه اروپا از جمله اعمال و ادامه تحریم‌های مختلف علیه ایران به بهانه‌های واهی، ابراز ناامیدی کرده و خواهان تجدید نظر سه کشور اروپایی در رویکردهای خود در ارتباط با ایران و مسائل منطقه غرب آسیا شد.

عراقچی با یادآوری رویکرد مبتنی بر تعامل جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با موضوع هسته‌ای صلح‌آمیز کشورمان، مذاکره مستقیم را در شرایط «فشار حداکثری» و «تهدید نظامی» بی‌معنا دانست و در عین حال بر آمادگی تهران برای دنبال‌کردن رویکرد دیپلماتیک تاکید کرد.
او همچنین با اشاره به موضع‌گیری‌ها و پیام‌های ضد و نقیض مقام‌های آمریکایی در مورد مذاکره با ایران، استفاده ابزاری از دیپلماسی برای فشار سیاسی و روانی را غیر قابل قبول دانست.

ایران به‌رغم خروج یک‌جانبه دولت آمریکا از توافق هسته‌ای در سال ۲۰۱۸ در دور اول ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ، به تعهدات خود در متن توافق متعهد بوده و تنها پس از یک سال و نیم تحمل تحریم‌ها و بدعهدی شرکای اروپایی توافق در عمل به تعهدات‌شان مبنی بر ایجاد سازوکاری برای کاهش تاثیر تحریم‌ها و عادی‌سازی روابط تجاری با ایران، اعلام کرد در چند گام تعیین‌شده از تعهدات داوطلبانه خود در توافق هسته‌ای فاصله می‌گیرد.

این اقدام ایران، واکنشی مشروع به بدعهدی طرفین توافق، ذیل بند ۳۶ برجام و با اطلاع آژانس بوده است. با این حال مقام‌های ایران اعلام کردند در صورت بازگشت تمامی طرفین به اجرای تعهداتشان، این اقدامات به حالت قبل بازگردانده خواهد شد.

مذاکرات وین در دولت «جو بایدن» برای احیای این توافق بی‌نتیجه ماند، اما ایران تاکید کرده است در صورتی که طرفین اراده سیاسی نشان دهند، آماده نهایی کردن توافقی برای لغو تحریم‌ها خواهد بود.

false
false
false
false

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد