- تاریخ : ۱۴۰۳/۰۹/۰۶ ساعت : ۱۷:۳۷:۴۷
- کد خبر 11180
true
false
true
false
false
false
false
false
true
وزیر ارتباطات گفت: در حوزه توسعه فیبر نوری ما از دنیا عقب هستیم. بالغ بر ۱۱۰ میلیون مشترک همراه فعال داریم و بیش از ۱۰ میلیون ثابت و نسبت ترافیک ثابت به موبایل یک به پنج است ولی این نسبت در دنیا عکس است.
به گزارش منشور اقتصاد-در نشستی که وزیر ارتباطات با روسای کمیسیون های اتاق ایران و بخش خصوصی فعال در حوزه فناوری اطلاعات داشت، برنامه ها، اهداف و دغدغه فعالان بخش فناوری اطلاعات در خصوص توسعه اقتصاد دیجیتال مطرح شد.
ستار هاشمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در نشست مطبوعاتی اتاق ایران گفت: امروز اقتصاد جدای از فناوری نیست. در حوزه های مختلف فناوری می تواند در ابعاد مختلف تاثیر گذار باشد. بهره وری فارغ از اینکه ما در چه حوزه مطالعه میکنیم، از اهمیت خاص خودش برخوردار است.
وی ادامه داد: همانطور که در برنامه هفتم توسعه آمده، نگاه ما به اقتصاد دیجیتال خواهد بود، که دوستان بخش خصوصی باید ما را در این مسیر همراهی کنند. ظرفیت مهم ما در نیروی انسانی متمرکز در بخش خصوصی است که ما را در تحقق اهداف کمک خواهد کرد. نسبت مشترکین همراه به ثابت در دنیا، عکس ایران است
ستارهاشمی گفت: در حوزه توسعه فیبر نوری ما از دنیا عقب هستیم. بالغ بر 110 میلیون مشترک همراه فعال داریم و بیش از 10 میلیون ثابت و نسبت ترافیک ثابت به موبایل یک به پنج است ولی این نسبت در دنیا عکس است. این موضوع می طلبد که پروژه فیبر نوری به سرعت توسعه یابد.
ویادامه داد: ما در ارتباطات سیار و ترافیک مربوطه به مرز اشباع رسیده ایم و مجبوریم این ترافیک را روی بخش ثابت تخلیه کنیم.
وزیر ارتباطات گفت: برنامه توسعه هفتم میثاق ما در دولت است و بدون مشارکت بخش خصوصی امکان تحقق این برنامه وجود نخواهد داشت. اما مطالبه ما این است که دوستان در پروژه های هوشمصنوعی و تحلیل داده به ما کمک کنند.
وزیر ارتباطات: میتوانیم با هوشمند سازی حداقل 20 درصد بهره وری را بالا ببریم
ستار هاشمی گفت: بحث ناترازی انرژی و آثاری که در تمامی حوزه ها دارد بسیار قابل توجه است. قطعی برخی با یک فاصله زمانی منجر به قطعی ارتباطات و خدمات دولت و کسب و کارها است. با هوشمند سازی می توانیم بالغ بر 20 درصد بهره وری را افزایش دهیم و این در حالی است که برخی میگویند 100 میلیارد دلار یارانه پنهان و هدر رفت انرژی پرداخت میکنیم.
وی ادامه داد: صنعت ما به دلیل قیمت گذاری های دستوری وضعیت مناسبی ندارد، اما باید به نکات دیگری نیز توجه کنیم. به عنوان مثال ما در صنعت چه قدر به بهره وری توجه داریم. در توسعه فیبر ما 8 میلیون پوشش داریم یعنی تا 300 متری مشترک رسیده ایم. ولی آماری که وجود دارد این است که کمتر از 4 درصد از ظرفیت فیبر استفاده کردیم در حالی که در دنیا میانگین 30 تا 70 درصد است.
ظرفیت عظیمی برای تولید محتوا با هوش مصنوعی داریم
ستارهاشمی ادامه داد: باور ما این است که کشور ما ظرفیت های بسیاری برای تولید محتوا دارد و هوش مصنوعی می تواند در این زمینه کمک های زیادی کند.
وی افزود : نکته آخر این است که در بحث فناوری و افزایش تعرفه ها، نباید هزینه های تعرفه های اینترنتی و خدمات فناوری بیش از 2 درصد سبد معیشتی مردم باشد.
آمادگی بخش خصوصی برای فراهم سازی اتصال 20 میلیون مشترک به شبکه فیبر نوری
آبائی، ریاست کمیسیون فناوری اطلاعات اتاق ایران گفت: در ماده 48 برنامه هفتم جایگاه بخش خصوصی آمده است و در ماده 68 برنامه هفتم توسعه شبکه ملی اطلاعات آمده که در نهایت باید منجر به رفاه اجتماعی دیجیتال شود که در عملیاتی شدن این امر حضور بخش خصوصی مهم است. ایجاد شرکت ارتباطات بین الملل از دیگر تکالیفی است که اتاق می تواند در تحقق آن نقش ایفا کند.
وی ادامه داد: در ماده 66 که کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال دولت است، در خواست ویژه اتاق این است که اتاق در این کارگروه حق رای داشته باشد. همچنین اتاق قادر است در نگارش و تدوین و تصویب قانون حکمرانی داده، اتاق می تواند نقش پژوهشی را به عنوان بازوی وزارت خانه ایفا کند.
رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات اتاق ایران گفت: اهدافی که در برنامه مقرر شده تا به صورت صد در صدی تکمیل گردد، عبارت است از شبکه ملی اطلاعات، اتصال روستاهای بالای بیست هزار نفر به شبکه ملی اطلاعات، اتصال فیبر نوری 20 میلیون مشترک، آموزش 500 هزار نیروی ماهر برای فعالیت در صنعت که در تمامی این موارد اتاق ایران و بخش خصوصی آمده مشارکت است.
آبائی افزود: خدماتی که کمیسیون فناوری اطلاعات اتاق ایران می تواند در آن ها نقش ایفا کند عبارت است از:
1- جذب یکپارچه سازی و راهبری سرمایه گذاران فعالان اقتصادی
2- تسهیل ورود شرکت های حوزه فناوری اطلاعات در بورس
3- مشارکت در تدوین آیین نامه های اجرایی
8 برابر میانگین جهانی، متخصص هوشمصنوعی داریم/هوش مصنوعی می تواند به کمک ناترازی های ارزی و انرژی بیاید
رضایی نایب رئیس هوش مصنوعی فناوری اطلاعات اتاق ایران با اشاره به کارهایی که اتاق ایران در این حوزه می تواند انجام دهد، گفت: امارات 96 میلیارد دلار برای توسعه هوش مصنوعی تخصیص داده در حالی که ما تا سال 1410 نهایت بتوانیم 1/5 میلیارد دلار به این حوزه اختصاص دهیم.
وی ادامه داد: ما هنوز چشم داریم که انرژی برای ما ارز آورد. این در حالی است که هوش مصنوعی می تواند به کمک افزایش درامد های ارزی دارد. چاه های گاز هم نون نیاز به پول دارند که تولید بیشتری را انجام دهند و این درحالی است که هوش مصنوعی می تواند با مدیریت دیتا به کمک ناترازی ها بیاید.
رضایی افزود: ما 8 برابر میانگین جهانی کارشناس هوش مصنوعی داریم که البته برخی از آن ها برای خارج از کشور کار می کنند.
false
false
false
false