- تاریخ : ۱۴۰۳/۱۰/۲۵ ساعت : ۰۹:۰۸:۱۳
- کد خبر 14024
- پرینت
دبیرکل ناتو در ادامه لفاظیهای روسهراسانه خود گفت، اعضای اروپایی این ائتلاف یا باید مخارج نظامی خود را بهطرز چشمگیری افزایش دهند، یا شروع به یادگیری زبان روسی کنند!
به گزارش منشور اقتصاد-مسئله افزایش مخارج و بودجه نظامی کشورهای اروپایی عضو ناتو پس از درخواست «دونالد ترامپ» رئیسجمهور منتخب آمریکا به مسئله داغ این روزها بدل شده است؛ درخواستی که هفته گذشته طی یک کنفرانس مطبوعاتی توسط ترامپ اعلام شد که اعضای ناتو نه ۲ درصد، بلکه باید ۵ درصد از تولید ناخالص داخلی را به مخارج نظامی اختصاص دهند، این درحالیست که این رقم بیش از ۲ برابر هدف کنونی است و در حال حاضر هیچ کشوری چنین میزانی را خرج نمیکند.
طبق گزارش راشا تودی، «مارک روته» دبیرکل ناتو دوشنبه در نشست مشترک کمیته روابط خارجی پارلمان اروپا و کمیته فرعی امنیت و دفاع اذعان کرد: «ما هماکنون امن هستیم، اما طی چهار الی پنج سال دیگر امن نیستیم.»
او هشدار داد: «اگر مخارج نظامی را افزایش ندهید، یا باید زبان روسی یاد بگیرید، یا به نیوزیلند بروید! یا اینکه تصمیم بگیرید بودجه نظامی بیشتری خرج کنید.»
روته مجددا تاکید کرد: «من فقط از شما میخواهم پول بیشتری خرج کنید. من به یک رقم جدید متعهد نیستم، فقط میگویم که ۲ درصد تقریبا کافی نیست.»
دبیرکل ناتو با اشاره به ضعف این ائتلاف اذعان کرد: «ما هنوز به آن مرحلهای که میخواهیم باشیم، نرسیدهایم. صنعت ما همچنان بسیار کوچک و صادقانه بگویم خیلی آهسته و کُند است.»
مارک روته در عین حال اذعان کرد که افزایش بودجه نظامی کشورهای عضو ناتو به معنای کاهش هزینهها برای سایر نیازهاست، اما خاطرنشان کرد که کشورهای عضو باید بیش از ۲ درصد تولید ناخالص داخلی را برای امور نظامی هزینه کنند.
او در نشست کمیته روابط خارجی پارلمان اروپا و کمیته فرعی امنیت و دفاع در بروکسل گفت: «به عنوان نماینده، به خوبی میدانید که امنیت مجانی نیست، شما صدای قدرتمندی دارید و نقش مهمی در بحث در مورد نیاز فوری به افزایش هزینههای دفاعی دارید. من میدانم که هزینه بیشتر برای دفاع به معنای هزینه کمتر برای اولویتهای دیگر است.»
اظهارات ترامپ درباره افزایش میزان تخصیص تولید ناخالص داخلی به مخارج نظامی، موج جدیدی از واکنشها را میان مقامات اروپایی برانگیخته است.
پایگاه خبری «بیزنس اینسایدر» پیشتر در گزارشی نوشت: «برای کشورهایی که به روسیه و جنگ اوکراین نزدیکتر هستند، افزایش مخارج نظامی احتمالا ایده بدی نیست. ورشو پیشتر حمایت خود را از خواسته ترامپ نشان داده و وزیر دفاع آن گفت که لهستان میتواند رابط فراآتلانتیکی بین این چالش تعیینشده از سوی رئیسجمهور ترامپ و اجرای آن در اروپا باشد. همچنین در استونی که مرز مشترک با روسیه دارد، موجب شده تا تمرکز بیشتری به امور نظامی بدهد.»