×
اطلاعات تماس
سرویس ها
true
true

خبر فوری

false
false
true
جنگ تعرفه‌ای ترامپ،روابط پکن و توکیو را تقویت کرد

دولت چین در نامه‌ای به نخست‌وزیر ژاپن خواستار همکاری ۲ کشور برای مقابله با سیاست‌های تجاری دولت ترامپ شد.

به گزارش منشور اقتصاد- «لی چیانگ» نخست‌وزیر چین در نامه‌ای به «شیگرو ایشیبا» نخست‌وزیر ژاپن، خواستار هماهنگی دوجانبه برای مقابله با تعرفه‌های تجاری دولت «دونالد ترامپ» شده است.

این نامه که از طریق سفارت چین در توکیو ارسال شده است، بر لزوم «مبارزه مشترک با سیاست‌های حمایت‌گرایانه» تأکید کرده است.

کیودو به نقل از چند مقام دولت ژاپن این موضوع را گزارش داده است.

وزارت خارجه چین و ژاپن تاکنون به درخواست رسانه‌ها برای اظهارنظر در این باره پاسخی نداده‌اند.

این در حالی است که به گزارش نشریه «بلومبرگ»، هیأتی عالی‌رتبه از ژاپن در روزهای آینده نامه‌ای از سوی نخست‌وزیر این کشور را به «شی جین‌پینگ» رئیس‌جمهور چین تحویل خواهد داد؛ اقدامی که با هدف دور نگاه داشتن توکیو از تبعات تشدید تنش‌های تجاری میان چین و ایالات متحده انجام می‌شود.

چین روز دوشنبه به کشورها هشدار داده بود که از امضای توافقات اقتصادی گسترده با ایالات متحده که به ضرر پکن تمام شود، خودداری کنند؛ اقدامی که تنش‌ها در جنگ تجاری میان ۲ اقتصاد بزرگ جهان را تشدید می‌کند.

ژاپن که یکی از نزدیک‌ترین متحدان واشنگتن محسوب می‌شود، در میان ده‌ها کشوری قرار دارد که اوایل ماه جاری میلادی هدف تعرفه‌های سنگین ترامپ قرار گرفتند و اکنون برای حل این مسئله مذاکراتی را با آمریکا آغاز کرده است.

به گزارش بلومبرگ، «تتسوئو سایتو» رئیس حزبی در ائتلاف حاکم ژاپن، در جریان سفر سه‌ روزه خود از روز سه‌شنبه، این نامه را در دیدار با «لیو جیانچائو» رئیس دپارتمان بین‌الملل حزب کمونیست چین و دیگر مقامات چینی تسلیم خواهد کرد.

سایتو در روز دوشنبه به خبرنگاران گفت: «نخست‌وزیر از من خواسته است که این نامه را تحویل دهم، زیرا ممکن است مدتی طول بکشد تا خودش بتواند به چین سفر کند.»

این اقدام نشان‌دهنده تمایل ژاپن برای حفظ تعادل در روابط با چین، به عنوان بزرگ‌ترین شریک تجاری خود، و آمریکا، به عنوان تنها متحد رسمی امنیتی این کشور است؛ به ویژه در شرایطی که مذاکرات تجاری رسمی ژاپن با واشنگتن برای دریافت معافیت از تعرفه‌های گسترده وضع‌شده توسط دولت ترامپ در جریان است.

چین که حدود ۲۰ درصد از تجارت ژاپن را به خود اختصاص می‌دهد، به کشورها هشدار داده است که توافق‌هایی با آمریکا که به منافع پکن آسیب بزند، منعقد نکنند.

بلومبرگ پیش‌تر گزارش داده بود که واشنگتن از متحدان خود خواسته است روابط تجاری خود با چین را محدود کنند.

روابط پکن و توکیو در سال‌های اخیر به دلیل مجموعه‌ای از مسائل از جمله مناقشات ارضی و تنش‌های تجاری پرتنش بوده است؛ از جمله ادامه ممنوعیت واردات غذاهای دریایی ژاپنی توسط پکن در واکنش به رهاسازی آب‌های آلوده از نیروگاه تخریب‌شده فوکوشیما.

چین و ژاپن در سال ۲۰۲۴ توافق کردند که برای ازسرگیری صادرات گام‌هایی بردارند، اما پکن هنوز به طور رسمی مجوز ازسرگیری تجارت را صادر نکرده و خواهان آزمایش‌های بیشتری شده است. هفته گذشته دور دوم این آزمایش‌ها با مشارکت چین برگزار شد.

سایتو گفت که در دیدارهایش احتمالاً موضوع صادرات غذاهای دریایی و ممنوعیت واردات گوشت گاو ژاپنی به چین را مطرح خواهد کرد و هدف اصلی این دیدارها را «تقویت اعتماد» توصیف کرد، دیداری که در آن طرف ژاپنی امیدوار است «گفت‌وگویی صریح درباره نگرانی‌های مردم ژاپن نسبت به چین» داشته باشد.

در همین حال، «یوشیماسا هایاشی» سخنگوی ارشد دولت ژاپن در روز دوشنبه از اظهار نظر درباره محتوای نامه ایشیبا خودداری کرد و تنها گفت: «ضروری است که حوزه‌های همکاری و هماهنگی را افزایش داده و همزمان مشکلات و مسائل مورد اختلاف را حل کنیم.»

false
false
false
false

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد