×
اطلاعات تماس
سرویس ها
true
true

خبر فوری

false
false
true
بکارگیری روش نوین ضخامت‌سنجی رباتیک در پالایشگاه تهران؛ کاهش هزینه‌ها و افزایش ایمنی

عبدالوهاب دلیری، رئیس اداره بازرسی فنی و حفاظت از خوردگی فلزات شرکت پالایش نفت تهران، از راه‌اندازی مجدد و موفقیت‌آمیز ربات ضخامت‌سنج در بازرسی مخازن این پالایشگاه خبر داد و آن را گامی بزرگ در جهت افزایش دقت، کاهش هزینه‌ها و ارتقای ایمنی عملیات دانست.

به گزارش منشور اقتصاد ، دلیری با اشاره به اهمیت بازرسی دوره‌ای مخازن نگهداری نفت و فرآورده‌های نفتی در شرکت پالایش نفت تهران خاطرنشان کرد: پیش از این ضخامت‌سنجی دیواره مخازن پس از داربست ‌بندی و به صورت نقطه‌ای توسط بازرسان انجام می‌شد که فرآیندی زمان‌بر، پرهزینه و پرخطر بود.

وی افزود: با توجه به تعداد بالای مخازن، نیاز به کاهش هزینه‌های عملیاتی و لزوم افزایش ایمنی، تصمیم بر آن شد تا با تکیه بر توان داخلی متخصصان و مهندسان شرکت، ربات ضخامت‌سنجی که سال‌ها غیرقابل استفاده بود را با روشی نوین بازسازی کنیم. این ربات برای سنجش ضخامت دیواره مخازن با جنس فولاد های مغناطیس شونده طراحی شده است.

رئیس اداره بازرسی فنی و حفاظت از خوردگی فلزات پالایشگاه نفت تهران با بیان اینکه پیش از این دعوت از شرکت‌های مرتبط برای تعمیر این ربات نتیجه‌بخش نبود، تصریح کرد: با همکاری متخصصان داخلی، نقص‌های فنی ربات برطرف شد و این سیستم پس از سال‌ها بار دیگر عملیاتی گردید.

دلیری پیرامون مزایای کلیدی این روش گفت: سرعت بالا( اسکن سریع سطوح وسیع مخازن با دقت زیاد)، بدون نیاز به توقف عملیات (امکان ضخامت‌سنجی بدون خارج کردن مخزن از سرویس)، پایش مستمر( امکان مانیتورینگ دقیق و برنامه‌ریزی شده برای پیشگیری از حوادث) و کاهش مخاطرات انسانی نظیر حذف خطرات کار در ارتفاع و فعالیت در محیط‌های پرریسک را می توان از مهم ترین مزایای استفاده از ربات ضخامت سنج در شرکت پالایش نفت تهران برشمرد.

وی با اعلام نتایج مثبت این طرح گفت: تاکنون ضخامت‌سنجی حین سرویس حدود ۱۰۰ مخزن با موفقیت انجام شد که منجر به صرفه‌جویی ۹۹ درصدی در هزینه و زمان شده است. در روش غیر رباتیک، بازرسی و ضخامت سنجی حین سرویس یک مخزن حدود ۲ ماه زمان و بیش از ۲۰ میلیارد ریال هزینه داشت، اما با رباتیک‌سازی، این هزینه به کمتر از یک درصد کاهش یافت.

دلیری در پایان بر تعهد پالایشگاه تهران به بهره‌گیری از فناوری‌های نوین تأکید کرد و گفت: این موفقیت، آغازی برای گسترش استفاده از رباتیک و هوش مصنوعی در حوزه بازرسی فنی است تا همزمان با صرفه‌جویی مالی، ایمنی و پایداری محیط زیست را تضمین کنیم.

false
false
false
false

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد