- تاریخ : ۱۴۰۳/۰۲/۰۶ ساعت : ۱۱:۴۸:۳۸
- کد خبر 491
true
false
true
false
false
false
false
false
true
منشور اقتصاد- مجری طرح کشت فراسرزمینی وزارت جهاد کشاورزی اعلامکرد: ۲ میلیون هکتار کشت فراسرزمینی در برنامه هفتم توسعه برای تامین و پایداری امنیت غذایی هدفگذاری شده است.
به گزارش منشور اقتصاد؛ از وزارت جهادکشاورزی، «آقارضا فتوحی» افزود: براساس برنامه هفتم توسعه، امسال نزدیک به ۴۰۰ هزار هکتار کشت فراسرزمینی باید در کشورهای هدف در راستای تامین محصولات راهبردی کشور انجام شود.
مجری طرح کشت فراسرزمینی وزارت جهاد کشاورزی، کشورهای عراق، پاکستان، قزاقستان، ارمنستان، تاجیکستان، ازبکستان، روسیه، کشورهای آفریقایی و آمریکای لاتین را کشورهای هدف برای کشت فراسرزمینی نام برد.
وی تصریحکرد: برنامه ما این است که ۴۰۰ هزار هکتار کشت فراسرزمینی با مشارکت بخش خصوصی و سرمایهگذاران به ویژه ایرانیانی که شرکت های بینالمللی دارند و در خارج ساکن هستند، انجام شود.
فتوحی گفت: با توجه به محدودیت آب و خاک کشور، تغییر اقلیم و افزایش جمعیت، یکی از مهمترین اولویتها در بخش کشاورزی، سرمایهگذاری در کشاورزی فراسرزمینی است.
وی درباره مشوق های کشت فراسرزمینی، اظهار داشت: بر اساس آیین نامه کشاورزی فراسرزمینی، اولویت پرداخت تسهیلات با افرادی است که کشاورزی فراسرزمینی انجام دهند.
این مسوول از تخصیص و پرداخت منابع ارزی از سوی دولت برحسب ۲۰ درصد آورده نقدی افرادی که میخواهند کشت فراسرزمینی انجام دهند خبر داد و گفت: علاوه بر منابع ارزی، حمایتهای دیگری از جمله ارائه نهادهها و خدمات فنی و مهندسی از کشت فراسرزمینی انجام میشود.
وی گفت: افرادی که در کشورهای هدف میخواهند کشت فراسرزمینی انجام دهند، برای جذب حمایتهای تسهیلاتی دولت میتوانند اسناد مالکیت زمینی که در کشورهای دیگر اجاره کردهاند را به تایید سفارتخانهها، ثبت اسناد، امور اراضی یا وزارت کشاورزی آن کشورها برسانند و مدارک تایید شده را به دفتر کشاورزی فراسرزمینی ارائه دهند تا ما آنها را به بانک مرکزی معرفی کنیم.
مجری طرح کشت فراسرزمینی وزارت جهادکشاورزی اضافهکرد: کارشناسان سازمان نظام مهندسی و منابع طبیعی کشور آمادگی لازم را برای ارائه خدمات فنی و مهندسی به کشتهای فراسرزمینی دارند.
وی با اشاره به واردات نزدیک به ۲۵ میلیون تن نهاده و محصولات اساسی بهویژه محصولات آببر همچون دانههای روغنی، علوفه و برنج از کشورهای هدف، اذعانداشت: ما با توسعه کشت فراسرزمینی به دنبال آن هستیم بخش خصوصی این محصولات را در دیگر کشورها با بهرهگیری از منابع آب و خاک آنها تولید و وارد کشور کند تا با قیمت مناسبتری به دست کشاورزان و مصرف کنندگان برسد.
فتوحی در همین حال گفت: طبق آییننامه کشاورزی قراردادی، شرکتهای بازرگانی دولتی و پشتیبانی امور دام با بخش خصوصی برای واردات این محصولات قرارداد منعقد میکند و دستگاههای مرتبط مانند وزارت امور اقتصادی و بانکها نیز همراهی لازم را برای واردات تولیدات کشت فراسرزمینی انجام خواهند داد.
وی درباره میزان واردات تولیدات کشت قراردادی به کشور، تصریح کرد: اغلب کشورهای هدف، علاوه بر مازادشان، زمین به کشتهای فراسرزمینی اختصاص میدهند، اما کشوری مانند عراق که خودش نیاز به محصولات اساسی دارد، طبق انعقاد قرارداد، در مورد واردات درصدی از این تولیدات توافق میکند.
فتوحی در مورد چگونگی بیمه کشتهای فراسرزمینی اظهارداشت: بیمه محصولات در کشت فراسرزمینی براساس ضوابط و معیارهای کشت در کشورهای مبدا صورت میگیرد ضمن آن که در برخی کشورها، صندوق بیمه کشاورزی ایران نیز ورود پیدا میکند.
وی درباره اهمیت و نقش دیپلماسی اقتصادی برای توسعه کشاورزی فراسرزمینی گفت: دیپلماسی اقتصادی تنها در بخش گاز، نفت و صنعت مطرح نیست و در بخش امنیت غذایی نیز حائز اهمیت است.
مشاور وزیر جهادکشاورزی ادامه داد: ما به وزارت امور خارجه پیشنهاد دادهایم در برخی از کشورهای هدف برای کشت فراسرزمینی، رایزن کشاورزی داشته باشند.
وی افزود: رایزن اقتصادی میتواند بستر کشت فراسرزمینی را برای بخش کشاورزی ایران آماده کند.
فتوحی سطح کشاورزی فراسرزمینی در جهان را افزون بر ۸۰ میلیون هکتار عنوان و اظهار داشت: کشاورزی فراسرزمینی بیشتر توسط کشورهای توسعه یافته از جمله آمریکا، انگلستان، چین و ژاپن و حتی کشورهای عربی همچون عربستان و امارات انجام میگیرد.
وی خاطرنشانکرد: ایران کشت فراسرزمینی را در سال ۱۳۹۵ در برخی کشورها آغاز کرد.
مجری طرح کشت فراسرزمینی وزارت جهادکشاورزی گفت: ایران در بخشهای کوچکی در بعضی کشورها مانند برزیل ۴۰ تا ۵۰ هزار هکتار کشاورزی فراسرزمینی دارد و به دنبال توسعه آن است.
false
false
false
false