- تاریخ : ۱۴۰۳/۰۷/۰۸ ساعت : ۱۴:۱۲:۴۶
- کد خبر 7972
true
false
true
false
false
false
false
false
true
۲۷ سپتامبر، روز تولد گوگل، بزرگترین موتور جستجوگر جهان است. شرکت گوگل در ۲۷ سپتامبر ۱۹۹۸ رسماً به عنوان یک شرکت تأسیس شد.
به گزارش منشور اقتصاد ؛ شرکت گوگل در سال ۱۹۹۷ شروع به کار کرد. اما در ۲۷ سپتامبر ۱۹۹۸ رسماً به عنوان یک شرکت توسط «سرگی برین» و «لری پیج» بنیانگذاری و تأسیس شد.
گوگل امروزه پرکاربردترین موتور جستجو در سطح جهان است. همچنین مدیرعامل فعلی آن «سوندار پیچای» است که در تاریخ ۲۴ اکتبر ۲۰۱۵ جانشین «لری پیج» شد.
اکنون روزانه میلیاردها جستجو در این موتور جستجو به بیش از ۱۵۰ زبان در سراسر جهان انجام میشود.
کلمه گوگل از واژهی گوگول به معنی «عدد یک به همراه صد صفر» گرفته شده و توسط «میلتون سیروتا» برادرزادهی «ادوارد کاسنر» ریاضیدان آمریکایی اختراع و در کتاب «ریاضیات و تخیل» نوشته شده است.
هدف بنیانگذاران این شرکت از انتخاب این واژه، نشان دادن این موضوع بود که موتور جستجوی مورد نظر آنها قرار است که جستجو را در انبوهی از اطلاعات به انجام رساند.
سپتامبر ۱۹۹۸ نخستین دفتر کار گوگل در پارکینگ خانهی سوزان ووجیتسکی (دوست «سرگی برین» و «لری پیج») در منلو پارک، کالیفرنیا راهاندازی و این شرکت رسماً ثبت شد.
سوزان پس از آن به فعالیت در این شرکت پرداخت و شانزدهمین کارمند آن شد. پس از آن توانست به مراتب بالاتر برسد و در پایان در سال ۲۰۱۴ مدیرعامل یوتیوب (از بزرگترین زیرمجموعههای گوگل) شد.
نخستین بودجه این شرکت در اوت ۱۹۹۸ بالغ بر ۱۰۰ هزار دلار بود که از سوی «اندی بکتولشیم»، مؤسس سان مایکروسیستمز به گوگل داده شد.
در همان زمان «جف بیزوس»، مؤسس شرکت آمازون و استاد دانشگاه رشته رایانه در دانشگاه استنفورد، و «رام شریرام» هر کدام مبلغ ۲۵۰ هزار دلار در گوگل سرمایهگذاری کردند.
به این ترتیب گوگل به یک شرکت سهامی عام با به بیش از ۲۸۰ میلیون دلار تبدیل شد.
«دیوید شریتون» که از کارآفرینان آن زمان بود نیز ۱۰۰ هزار دلار در این شرکت سرمایهگذاری کرد. پس از جمعآوری همه این مبالغ، گوگل توانست یک میلیون دلار سرمایه جمع کند. همچنین با آن فروشگاهی در منلو پارک، کالیفرنیا راهاندازی کرد.
در ۱۰ اوت ۲۰۱۵ گوگل اعلام کرد که به دنبال تجدید سازمان است و از تاسیس هلدینگ آلفابت خبر داد. به این ترتیب تمام زیرمجموعههای این شرکت به آلفابت منتقل شدند.
آلفابت شامل زیرمجموعههایی از جمله: گوگل ایکس، کالیکو، گوگل نست، فیبر و … میشد. «سوندار پیچای» که مدیر بخش محصولات بود، به عنوان مدیرعامل انتخاب و جایگزین لری پیج شد.
لری پیج و سرگئی برین که مؤسسان این شرکت بودند نیز به ریاست شرکت آلفابت رسیدند. با این تغییر ساختاری، آلفابت به یکی از بزرگترین شرکتهای فناوری اطلاعات و یکی از گرانترین شرکتهای جهان تبدیل شد.
پیج و برین که از مؤسسان شرکت آلفابت بودند و ریاست این شرکت را نیز بر عهده داشتند، در دسامبر ۲۰۱۹ از سمت خود کنارهگیری کردند و مدیریت این شرکت را به مدیرعامل وقت یعنی سوندار پیچای سپردند .
این شرکت نه تنها در زمینه تکنولوژی بلکه در زمینه محیط زیست نیز فعال است. این شرکت در سال ۲۰۰۶ اعلام کرد که برای تامین حداقل ۳۰ درصد انرژی برق مورد نیاز فضا، درصدد نصب صدها باتری خورشیدی و تولید برق تا ۱٫۶ مگاوات است.
این سامانه، بزرگترین سامانه تولید انرژی خورشیدی در آمریکا است. به علاوه، گوگل در سال ۲۰۰۹ اعلام کرد که برای کوتاه نگه داشتن حجم چمنهای اطراف ساختمان اصلی خود از گلههای بز استفاده و از احتمال آتشسوزی بوتههای فصلی جلوگیری میکند.
علاوه بر محیط زیست، این شرکت در زمینه اقدامات بشردوستانه کمک داشته و کمپینهایی را برای مبارزه با خشونت مبتنی بر جنسیت و حمایت از قربانیان آزار خانگی راه انداخته است.
افتخارات
این شرکت در سال ۲۰۰۷ و ۲۰۰۸ در رتبهی نخست و در سال ۲۰۰۹ و ۲۰۱۰ در رتبه چهارم بهترین شرکتهای برای کار در مجله فورچون قرار گرفت.
فلسفه گوگل
فلسفه شرکت گوگل بر پایه اصولی خودمانی همچون «شما میتوانید بدون شرارت پول به دست آورید»، «شما میتوانید بدون کت و شلوار جدی باشید» و «کار کردن باید چالشانگیز و چالش باید شوخی و سرگرمی باشد» استوار است.
ایرانیان در گوگل
ایرانیان نیز در این شرکت پستهای کلیدی و مدیریتی داشتهاند. از جمله «امید کردستانی» که در سال ۱۹۹۹ از شرکت نتاسکیپ به گوگل پیوست. او پستهای مانند مشاور ارشد مدیر عامل گوگل و نایبرئیس ارشد بخش فروش را در این شرکت رسید. او در اکتبر ۲۰۱۵ این شرکت را ترک کرد و بعنوان رئیس هیئت مدیره به توییتر ملحق شد.
«سالار کمانگر» دیگر ایرانی شاغل در اسنشرکت است. او در سال ۱۹۹۹ به عنوان نهمین کارمند استخدام شد و پس از دو سال به عنوان مدیر عامل یوتیوب منصوب شد و تا فوریه ۲۰۱۴ در این سمت باقی ماند. تا اینکه سوزان ووجیتسکی (که شانزدهمین کارمند استخدام شده در گوگل بود، جایگزین وی شد.)
کمانگر نخستین طرح تجاری این شرکت را ارائه داد و مدیریت محصولات پرشماری از جمله جیمیل را بر عهده داشت.
گوگل همچنان به دنبال برترینها
همانطور که این شرکت به پیشرفت خود ادامه میدهد، همچنان یک بازیگر اصلی در فناوری جهان است و نحوه دسترسی و تعامل مردم با اطلاعات را شکل میدهد.
راهی که چند دانشجو از یک پارکینگ شروع کردند و به یک نیروگاه جهانی رسید امروز عمیقاً بر زندگی میلیاردها نفر تأثیر گذاشت و درک ما از فناوری را بازتعریف کرده است.
منبع: مارکا
false
false
false
false