×
اطلاعات تماس
سرویس ها
true
true

خبر فوری

false
false
true
کشورهای گروه هفت،هند و پاکستان را به خویشتنداری دعوت کردند

در پی تشدید تنش‌های دهلی‌نو و اسلام‌آباد، کشورهای گروه هفت از هند و پاکستان خواستند تا گفت‌وگوی مستقیم داشته باشند.

به گزارش منشور اقتصاد- کشورهای عضو گروه هفت (G۷) روز جمعه از هند و پاکستان خواستند تا نهایت خویشتنداری را نشان دهند و در میانه افزایش تنش‌ها بین این دو همسایه هسته‌ای آسیا، وارد گفت‌وگوی مستقیم شوند.

قدرت‌های جهانی نسبت به تشدید اخیر رقابت چند دهه‌ای میان هند و پاکستان هشدار داده‌اند. هند روز چهارشنبه با حملات هوایی و موشکی به پاکستان حمله کرد و از آن زمان تاکنون درگیری‌های روزانه بین دو کشور ادامه دارد. ده‌ها نفر در این درگیری‌ها کشته شده‌اند.

در میان کشورهای گروه هفت، آمریکا در روزهای اخیر گفت‌وگوهای منظم با هر دو کشور هند و پاکستان داشته و آن‌ها را به کاهش تنش دعوت کرده است، اما جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا روز پنجشنبه گفت که جنگ بین این دو کشور «به ما ربطی ندارد.»

در سال‌های اخیر، هند از سوی قدرت‌های غربی به‌عنوان شریک مهمی برای مقابله با نفوذ فزاینده چین دیده شده است. پاکستان متحد آمریکا است، هرچند اهمیت آن از زمان خروج واشنگتن از افغانستان در سال ۲۰۲۱ کاهش یافته است.

«حمله کشمیر محکوم است»

در بیانیه‌ای که توسط کانادا منتشر شد، وزرای خارجه کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن، آمریکا، بریتانیا و اتحادیه اروپا حمله ۲۲ آوریل توسط شبه‌نظامیان تندرو را که به کشته شدن ۲۶ نفر در کشمیر تحت کنترل هند انجامید، به‌شدت محکوم کردند. هند پاکستان را مقصر دانست، اما پاکستان این اتهامات را رد کرده و خواستار انجام تحقیق بی‌طرفانه شد.

به گزارش رویترز، در بیانیه گروه هفت آمده است: «ما خواستار کاهش فوری تنش‌ها هستیم و هر دو کشور را به گفت‌وگوی مستقیم با هدف دستیابی به راه‌حلی مسالمت‌آمیز تشویق می‌کنیم.»

منطقه هیمالیایی کشمیر که اکثریت جمعیت آن مسلمان هستند، به‌طور کامل مورد ادعای هند و پاکستان است، اما هر یک تنها بخشی از آن را اداره می‌کنند. این منطقه در طی دهه‌ها صحنه جنگ‌ها، شورش‌ها و بن‌بست‌های دیپلماتیک بوده است. پاکستان آخر هفته گذشته اعلام کرد که دهلی‌نو و اسلام‌آباد در سطح شورای امنیت ملی خود با یکدیگر تماس‌هایی داشته‌اند.

جلسه شورای فرماندهی پاکستان

به گزارش شبکه جئو تی‌وی، محمد شهباز شریف، نخست‌وزیر پاکستان پس از آغاز عملیات نظامی این کشور علیه هند، جلسه‌ای از شورای فرماندهی ملی را که نهاد عالی تصمیم‌گیری درباره تسلیحات هسته‌ای و متشکل از مقام‌های نظامی و غیرنظامی است، تشکیل داد. پیش‌تر، این شبکه گزارش داده بود که پاکستان یک عملیات نظامی گسترده علیه هند آغاز کرده است.

به گزارش خبرگزاری پی‌تی‌آی به نقل از مقامات، در حملات پاکستان به منطقه جامو و کشمیر، سه نفر از جمله یک مقام ارشد هندی به‌شدت زخمی شدند.

حمله سایبری پاکستان

به گزارش جئو تی‌وی به نقل از منابع امنیتی، پاکستان مدعی شد که در یک حمله سایبری ۷۰ درصد از شبکه برق هند را از کار انداخته است. این گزارش همچنین مدعی شد که پاکستان پایگاه هوایی آدامپور هند را نابود کرده است.

پاکستان اعلام کرد که بامداد امروز شنبه عملیاتی نظامی علیه هند آغاز کرده و چندین پایگاه از جمله یک انبار موشک در شمال هند را هدف قرار داده است. پاکستان اعلام کرد که پیش از حمله‌اش، هند به سه پایگاه هوایی از جمله یکی در نزدیکی پایتخت، اسلام‌آباد، موشک شلیک کرده بود اما پدافند هوایی پاکستان بیشتر آن‌ها را رهگیری کرده است.

عملیات بُنیان مَرصوص؛ پاسخ نظامی پاکستان به حملات هند

در همین حال، ارتش پاکستان در پیامی به خبرنگاران اعلام کرد انبار موشک‌های براهموس در منطقه عمومی بیاس نابود شده است و افزود که فرودگاه پتهانکوت در ایالت پنجاب غربی هند و پایگاه نیروی هوایی اودهامپور در کشمیر هند نیز هدف قرار گرفته‌اند.

وزارتخانه‌های دفاع و خارجه هند خارج از ساعات کاری رسمی به درخواست اظهار نظر پاسخ ندادند. وزارت دفاع هند در اطلاعیه‌ای به رسانه‌ها اعلام کرد که انتظار می‌رود ارتش به‌زودی رسانه‌ها را در جریان قرار دهد.

از سوی دیگر، وزیر اطلاعات پاکستان در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد که عملیات نظامی با نام «عملیات بنیان مَرصوص» انجام شده است. این اصطلاح به معنای ساختاری محکم و متحد است.

وزیر برنامه‌ریزی پاکستان در تلویزیون محلی گفت که اقدامات ویژه‌ای برای جلوگیری از هدف قرار گرفتن غیرنظامیان انجام شده و محل‌هایی را هدف گرفته‌اند که از آن‌ها برای حمله به پاکستان استفاده شده بود.

به گفته شاهد خبرگزاری رویترز، صدای انفجار در شهرهای سرینگر و جامو در هند شنیده شده و آژیرها به صدا درآمده‌اند.

ژنرال احمد شریف چودری، سخنگوی ارتش پاکستان در بیانیه‌ای تلویزیونی در اواخر شب اعلام کرد: «هند با هواپیماهای خود موشک‌های هوا به سطح شلیک کرد… پایگاه‌های نورخان، مرید و شورکوت هدف قرار گرفتند.»

عمر عبدالله، رئیس دولت کشمیر هند، در بیانیه‌ای اعلام کرد که یکی از مسئولان محلی بر اثر گلوله‌باران در راجوری، نزدیک خط کنترل منطقه مورد مناقشه، کشته شده است.

یکی از سه پایگاهی که پاکستان اعلام کرده توسط هند هدف قرار گرفته، در شهر نظامی راولپندی واقع شده که درست در نزدیکی پایتخت، اسلام‌آباد، قرار دارد. دو پایگاه دیگر در استان شرقی پنجاب پاکستان واقع شده‌اند که با هند مرز مشترک دارد. سخنگوی ارتش پاکستان گفت که تنها چند موشک توانستند از پدافند هوایی عبور کنند و طبق ارزیابی اولیه خسارات، هیچ‌کدام از آن‌ها به تجهیزات هوایی اصابت نکردند.

هند اعلام کرده که حملات روز چهارشنبه‌اش که آغازگر درگیری‌ها بود، پاسخی به حمله مرگبار ماه گذشته علیه گردشگران هندو در کشمیر هند بوده است. پاکستان اتهامات هند مبنی بر دست داشتن در حمله به گردشگران را رد کرده است. از روز چهارشنبه، دو کشور تبادل آتش و گلوله‌باران مرزی داشته‌اند و پهپادها و موشک‌هایی را وارد حریم هوایی یکدیگر کرده‌اند.

بیشتر درگیری‌های روز جمعه در کشمیر هند و ایالت‌های مرزی با پاکستان رخ داده است. هند اعلام کرد که پهپادهای پاکستانی را سرنگون کرده است. با گسترش خطر درگیری، صدای انفجار در شهر لاهور در شرق پاکستان و شهر پیشاور در شمال‌غرب این کشور نیز شنیده شد. طبق برآورد تلفات از هر دو سوی مرز، که به‌طور مستقل تأیید نشده‌اند، از روز چهارشنبه تاکنون دست‌کم ۴۸ نفر کشته شده‌اند.

پیام روبیو به هند و پاکستان

در همین حال وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد، مارکو روبیو، وزیر امور خارجه واشنگتن با رئیس ستاد ارتش پاکستان گفت‌وگو کرده و از پاکستان و هند خواسته تا برای کاهش تنش‌ها تلاش کنند.

طبق اعلام وزارت امور خارجه ایالات متحده، روبیو برای جلوگیری از درگیری‌های آینده، پیشنهاد کمک برای آغاز مذاکرات سازنده بین پاکستان و هند را ارائه داده است.

افزایش نیروهای هندی در مرز

از سوی دیگر روزنامه گاردین گزارش داد ارتش هند در انتظار تشدید بیشتر درگیری با پاکستان، استقرار نیروهای اضافی در مرز را آغاز کرده است.

همچنین روزنامه نیویورک‌تایمز به نقل از مقامات نظامی هند گزارش داد که ارتش پاکستان تلاش کرد در ۳۶ نقطه حملات هوایی انجام دهد. به گفته مقامات نظامی هند، ارتش پاکستان از ۳۰۰ تا ۴۰۰ پهپاد برای آزمایش سیستم دفاع هوایی ما استفاده کرده است.

به دنبال حملات بامداد هند که واکنش پاکستان را در پی داشت، دولت پاکستان گفت اسلام‌آباد به حملات هند «پاسخ مناسبی» داد و «با موفقیت» تأسیسات نظامی کلیدی آن را هدف قرار داد. براساس اعلام دولت پاکستان، اقدامات اسلام‌آباد «در پاسخ به حمله هند به سرزمین، مردم و حاکمیت ماست.»

پیشنهاد کمک چین

بر اساس بیانیه وزارت امور خارجه چین، چین امروز شنبه «نگرانی عمیق» خود را از تشدید اوضاع بین هند و پاکستان ابراز کرد و پیشنهاد داد که نقشی سازنده در حل این موضوع ایفا کند.

وزارت امور خارجه چین در پستی که در وب‌سایت خود منتشر کرد، گفت: «چین از نزدیک وضعیت فعلی بین هند و پاکستان را زیر نظر دارد.»

این وزارتخانه از هر دو کشور خواست که صلح و ثبات را در اولویت قرار دهند، آرامش و خویشتنداری را حفظ کنند و به مسیر حل مسائل از طریق روش‌های سیاسی مسالمت‌آمیز بازگردند و نسبت به اقداماتی که ممکن است تنش‌ها را بیشتر تشدید کند، هشدار داد. این وزارتخانه افزود که چین همچنان مایل است به ایفای نقش سازنده در این موضوع ادامه دهد.

false
false
false
false

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد