- تاریخ : ۱۴۰۳/۰۲/۱۵ ساعت : ۰۲:۵۹:۳۷
- کد خبر 1015
- پرینت

خودروهای بیکیفیت داخل به همراه نقاط حادثهخیز نقش اساسی و پررنگی در افزایش آمار فوتیهای تصادفی داشته اند و تمام مراجع ذیصلاح این دو عنصر را جزو عوامل اصلی تلفات جادهای عنوان کرده اند.
به گزارش پایگاه خبری منشور اقتصاد نقاط حادثه خیز بر اساس شاخصهایی همچون تعداد تصادفهای منجر به فوت و آسیب دیدگی شناسایی و پس از اولویت بندی ایمنی و استاندارد سازی میشوند. این نقاط در بررسیهایی که توسط راهداری، پلیس راه و وزارت کشور صورت میگیرد، مشخص و اعلام میشود.
طی سالیان اخیر، خودروهای بیکیفیت داخلی به همراه نقاط حادثهخیز نقش اساسی و پررنگی در افزایش آمار فوتیهای تصادفی دارند، به طوری که تمام مراجع ذیصلاح این دو عنصر را از عوامل اصلی تلفات تصادفات جادهای عنوان میکنند. زمانی که در شرکتهای خودروساز داخلی شاهد ارتقای کیفیت و ایمنی محصولات نباشم، قطعاً با وجود نقاط حادثه خیز و برخی از خطاهای انسانی متقابلاً باید آمار بالای تصادفات و تلفات جادهای را نیز پذیرا باشیم.
سید کمال هادیانفر معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی، گفت: برخی از نقاط پر تصادف مربوط به سالهای گذشته است و باید توجه داشت که ۴۶ هزار کیلومتر از ۲۷۰ هزار کیلومتر راه موجود در کشور را راههای شریانی و برخوردار از جدا شونده و نیوجرسی تشکیل میدهند، اما راههای فرعی بسیاری با استانداردهای مخصوص خود و بدون برخورداری از جداشونده نیز در دست بهره برداری هستند که ارتقای راهها و تبدیل به دوبانده یا تعریض آنها نیازمند منابع مالی زیادی است.
وی درباره وظیفه خودروسازان برای تولید خودروهای باکیفیت، اظهار کرد: در کمیسیون ایمنی راهها این موضوع را پیگیری میکنیم، اینکه بگوییم فقط عامل انسانی باعث بروز تصادفات رانندگی است حرف درستی نیست. هفته گذشته جلسهای با وزیر صمت داشتیم و وی از بنده موضوع ارتقای ایمنی در خودروها را مطالبه کرد!
وی ادامه داد: وزیر صنعت گفت چه کار کنیم که ایمنی در خودروها ارتقا یابد. بنده گفتم در دهه ۸۰ چه عواملی باعث کاهش جانباختگان ناشی از تصادفات رانندگی شد. یکی از موارد واردات خودروهای ایمن بود و خودروسازان به سمت رقابت با خودروهای وارداتی رفتند. واردات خودرو علاوه بر ارتقا ایمنی، باعث رقابت بین خودروسازان میشود.
منبع مهر